RASCANYERS/A

 

๛ Marta Margaix (Massalfassar, 1984)

Va començar a tocar el violi amb 7 anys acabant la carrera de violi clàssic al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló. Seguidament, comença a estudiar diferents estils de músca com el jazz, el folk i el flamenc entre altres.

A més a més del violí, s’interessa per diferents instruments com el saxofó, la mandolina, la percussió tradicional, el piano, la dolçaina, etc.

Ha tocat i col laborat en direfents bandes de rock, punk, flamenc i música d’autor entre altres. Ara mateixa és integrant de la banda de punk/folk XFanckaes, al violi, toca l’acordió i percussió amb la banda de música d’autor Mireia Vives i Borja Penalba, i és la teclista de la banda de música familiar de reggac/ska Iruixa & Skargots, etc.

A més a més d’aquest projecte, també actúa en solitari amb el violi i el loop station tocant música de diferents estils, amenitzacions, festes privades, concerts, etc.

En els últims anys ha estat estudiant producció i composició de música electronica i bandes sonores per a cine. I actualment s’està formant com a tecnic de so.

Per últim, apart de la interpretació, es dedica a la docència des de fa més de 15 anys, tant en escoles de música ensenyant violi o llenguatge musical, com en escoles de professora de l’assignatura de música.

Vicent Martínez (1964)

Mestre de ball.
Activista i entusiasta del ball folk és una de les persones amb més reconeixement dins de l’escena del ball folk i tradicional. Apassionat del ball, porta més de 25 anys dedicat a aprendre, difondre, ensenyar i promocionar el ball i la música tradicional. Ha rebut i impartit cursos d’infinitat d’estils de ball, en diferents països com Itàlia, Portugal, França, Bèlgica…
És membre del Taller de ball del Bassot des de la seua fundació i organitzador del festival Una Nit Folk (amb més de 25 edicions).
Ha col·laborat i assessorat a diferents grups folk de l’escena musical valenciana, com Tres Fan Ball, Escaramussa Folk, La Banda del Samaruc, Sacsejat, Notes Soltes, Calabruix…

 

fotògrafa Eva HM.

Amparo Navarro (Utiel, 1976)

Dolçaina, gralla, tarota i flabiol.
De formació autodidacta s’inicia en el món de la dolçaina fa més de 20 anys, format part de diferents escoles i col·laborant en diferents colles de tabal i dolçaina. Actualment és alumna de dolçaina i tarota d’Eduard Navarro des de fa un bon grapat d’anys i estudiant d’oboè en el Centre Instructiu Musical de Mislata. Des de 2016 és mestra de dolçaina a la Colla Gatzara de Paterna.

 

fotògrafa Eva HM.

Francesc Sanchis (València, 1974)

Guitarra, guitarró, llaüt i veu.
S’inicia en la música i el ball folk fa més de 20 anys i comença una formació autodidacta que abasta des del cant tradicional (de la mà deTeresa Segarra), el ball (com a membre del Taller de balls del Bassot), així com tallers d’instruments tradicionals de corda amb Cristobal Rentero i M. Gil.
Ha sigut alumne de violí del conservatori professional de Llíria durant tres anys i actualment i des de fa tres anys és alumne de violí d’Heidi Erbrich.
És autor del llibre-DVD Ben Ballat!, un projecte per a ensenyar i aprendre balls folk a l’escola i l’institut.

fotògrafa Eva HM.

Vicent Simón (Museros, 1968)

Baix elèctric i veu.
Guitarrista clàssic de formació, va estudiar i finalitzar els seus estudis en el conservatori superior de música Joaquin Rodrigo de València. Des de fa més de 25 anys es dedica a explorar tant la música folk, com el jazz i el rock. A més de la guitarra, fa sonar diferents instruments de corda com el baix, el banjo, el llaüt, el guitarró… Respecte a la seua vessant folk, és membre fundador del grup la Folkabanda i exerceix com dolçainer des de la seua adolescència.
És professor de dolçaina a l’escola La Masia de Museros i col·laborador habitual de la banda municipal de música del mateix poble.